Gratis handdesinfektion och ytdesinfektion till alla invånare, företag och verksamheter i Ystad Kommun. (Gällde under året 2020.)

Anolytech kommer under Fredagen och Lördagen sätta upp en station på Industrigatan 7 i Ystad Kommun. Här kan Ystads invånare, företag och verksamheter komma och hämta desinfektionsmedel gratis som kan användas som handdesinfektion och Ytdesinfektion. Vi levererar en färdigblandad brukslösning av desinfektionsmedel som är baserad på hypoklorsyra utan skadliga kemikalier, färger och alcohol.

Runt om i landet är det brist på handsprit och handdesinfektion. Men det finns andra medel som kan användas för desinfektion. Anolytech använder vatten och vanligt salt för att tillverka en lösning som dödar 99,9 procent av bakterier, svampsporer och virus – inklusive virus i corona-släktet. I den kris som råder vill vi på Anolytech hjälpa till på det sätt vi kan.

Ta med egna falskor eller dunkar

De som vill komma och hämta desinfektionsmedel är välkomna att göra detta under Fredag 10-17 och Lördag 10-14. De som kommer och ska hämta desinfektionsmedel behöver ta med sig egen flaska eller dunk att fylla.

Undvika folksamlingar

På grund av smittorisken vill vi inte att det ska skapas folksamlingar vid eller utanför stationen på Industrigatan 7. Vi ber alla att ta sitt ansvar och inte komma dit om man har några symptom eller känner sig sjuk. Vi kommer att släppa in små grupper åt gången för att hämta desinfektion, försök även hålla avstånd till varandra. Desinfektionen kommer räcka till alla som behöver, därför ber vi er behålla lugnet och vänta på er tur.

Samarbete med flera Ystad företag

Vi på Anolytech är glada att kunna hjälpa till och har märkt ett stort behov av desinfektionsmedel till både små och stora företag, invånare och verksamheter. Detta har varit möjlig på grund av ett bra initiativ och samarbete med flera Ystad Företag. Insatsen har varit möjlig på grund av samarbete med ENRAX Fastighet som ställer upp och sponsrar med lokal på Industrigatan, Ystadtryck hjälper till med informationsmaterial, Radio Active  sprider informationen till invånarna i Ystad Kommun och Cleversign som har hjälp till med bakomliggande arbete och publiceringar.

Mer information om desinfektionen från Anolytech

Genom att blanda vatten och salt och tillföra energi bildas hypoklorsyra. Det är samma desinfektionsmedel som kroppen själv använder. Det är en helt ofarlig produkt och ett par hundra gånger mer effektiv på att döda bakterier än till exempel klorit-lösningar. Det är dessutom miljövänligt. Koncentratet ser ut som vatten, med en lätt doft av klor, men luktar nästan ingenting som färdigblandad lösning.

Information ytdesinfektion

Användning:

Applicera på önskad yta och låt verka i 30 sekunder, torka sedan av

Innehåll:

Vatten, hypoklorsyra 5 %

Förvaring:

Förvaras mörkt och svalt

Varaktighet:

6 månader från öppnad flaska

Information handdesinfektion

Dosering:

Tillsätt 100 ml gel (cirka 4 matskedar) till 1 liter vatten

Användning:

Applicera och låt verka i 30 sekunder

Innehåll:

Vatten, hypoklorsyra 5%, gel

Förvaring:

Förvaras mörkt och svalt

Varaktighet:_

6 månader från öppnad flaska

Beroende på intresse och behov så tas nytt beslut på om stationen ska vara öppen även under nästa vecka. Vi återkommer med information om detta. Vi ber er ha överseende med att vår växel är hårt belastat och att vi svarar på mail och kommentarer så fort som möjligt. Senaste informationen finns alltid på vår Facebook sida – gå in och följ!

Dela inlägget

Add Your Heading Text Here